5 redenen waarom je Colombo niet over mag slaan!

Colombo

Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka, een stad die door toeristen vaak wordt overgeslagen. Reisgidsen en websites zijn niet heel enthousiast over deze stad. Onterecht vinden wij! Daarom hebben wij voor jou 5 redenen waarom je Colombo niet over moet slaan!

1. De Pettah markt

De enorm drukke en chaotische Pettah markt is volgens ons de tofste markt van Sri Lanka.  Mannen lopen met zware zakken knoflook, rijst of ui op hun nek, anderen trekken een zwaar beladen kar voorruit. Fel gekleurde vrachtwagens die net gelost zijn proberen ook hun doorgang te vinden. Een leuk spektakel om te aanschouwen! De Pettah markt licht vlakbij het Fort Railway Station.

Colombo

2. Manning Markt

Nog nooit hebben wij ergens zoveel bananen verkocht zien worden. Alhoewel de Manning markt een groente en fruit markt is bestond het assortiment vrijwel alleen uit bananen, en dan loodsen vol. Tuk Tuk’s en oude fietsen worden volledig volgeladen met bananen en jonge jongens lopen af en aan met trossen bananen over de schouders, waarschijnlijk om ze in hun eigen fruitstalletje weer te koop aan te bieden. De Manning markt bevindt zich tegenover de  Pettah markt.

Colombo

3. Galle Face

Galle face, is een groot grasveld waar allemaal kinderen/families op spelen en vliegeren. Daarbij is er een soort boulevard waar aan het einde van de middag allerlei eetstalletjes tevoorschijn komen waar je heerlijk kunt genieten van lekker avondeten en een prachtige zonsondergang. Galle Face heeft ons zeer aangenaam verrast. Wat een geweldige sfeer hangt hier. Het is super gezellig, het eten is fantastisch lekker en we hebben enorm genoten van de ondergaande zon en het uitzicht op de zee. Galle Face is wat ons betreft echt een plek waar je heen moet als je in Colombo bent.

Colombo

4. Viharamehadevi Park, het mooiste park van Colombo

Het Viharamehadevi park is een vrij groot park, het is er heerlijk om even te genieten van de schuduw en rust die je in de stad zelf niet vind. In het park vind je veel jonge, verliefde stelletjes en gezinnetjes die hier genieten van hun vrije tijd. Ook vind je er, als je omhoog kijkt de bomen in, een hoop enorme vleermuizen. Een bijzonder gezicht. Midden in het park zit een restaurantje waar je een drankje of ijsje kan halen.

Colombo

5. Zie Nederlandse geschiedenis,

Nederlandse geschiedenis in Colombo…? Sri Lanka was van 1658 tot 1796 een Nederlandse kolonie. In veel steden van Sri Lanka zie je hier niks meer van, behalve in (het volgens ons sterk overgewaardeerde) Galle. Rij met een tuk tuk langs de Wolvendaal kerk en bezoek het Nederlandse museum, gelegen in een oud Nederlands ziekenhuis.

Zou jij Colombo bezoeken als in Sri Lanka bent?

 

Please follow and like us:

2 gedachten over “5 redenen waarom je Colombo niet over mag slaan!

  1. Dominique schreef:

    Vorig jaar was ik in Sri Lanka – en ik had het zo ontzettend naar mijn zin! De laatste dag wilde ik toch nog even Colombo meepakken en ik werd meteen her-en-der opgelicht. Hoewel ik het ermee eens ben dat er heel veel potentieel in de stad is qua marktjes en mooie sights, was mijn ervaring toch iets minder leuk…

    • Erwin_Manon schreef:

      Wat vervelend dat je ervaring in Colombo wat minder is, wij hebben deze ervaring niet gehad in Colombo. Toen we de weg vroegen werd de tuk tuk zelfs voor ons betaald!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *