8 redenen om naar Corfu te gaan!

Corfu

Alweer een jaar geleden waren wij op Corfu, onze eerste kennismaking met Griekenland. Wij hadden ons 8-daagse tripje last-minute geboekt, met als doel om de zon op te zoeken en een weekje helemaal niets te doen. De eerste dag lukte het ons aardig om niets te doen maar daarna begon het te kriebelen. We huurden een auto en reden naar de mooiste stranden, dorpjes, uitzichtpunten en zochten naar de leukste restaurantjes. Wil jij weten waarom wij vinden dat je naar Corfu moet gaan?

De Souvlaki en de Ouzo…

We hebben de meest lekkere gerechten gegeten. Souvlaki, verse Kalamaris, heerlijke Bifteki en fantastische broodjes Gyros. Ook de Griekse salades, gebakken feta, Griekse yoghurt, en de Geitenkaas zijn er heerlijk! Een op Corfu gebrouwen wijntje er naast, Griekse baklava met een Grieks kopje koffie als toetje en om af te sluiten een Ouzo of Kumquat likeurtje. Ja, de Griekse keuken is echt goed!

Corfu

Prachtige uitzichtpunten…

Corfu heeft prachtige uitzichtpunten. Vooral de locaties vanwaar je over een baai uitkijkt deden het bij ons erg goed. ook het hoogste punt van Corfu (900m) waar je bij helder weer zelfs Albanië ziet liggen, mag je niet overslaan!

Corfu

Het zomerpaleis van Sisi…

De keizerin van Oostenrijk heeft in 1889 een zomerpaleis laten bouwen op Corfu en het resultaat mag er wezen! Dit prachtige paleis is nu een museum waar nog diverse stukken te vinden zijn uit de tijd van Sisi. Lang heeft Sisi niet van haar zomerpaleis kunnen genieten. 7 jaar nadat het paleis in 1892 gereed was, werd Sisi in Geneve vermoord. Jaren later werd het paleis verkocht aan een Duitse keizer. Het zomerpaleis is niet heel groot maar zelfs wij vonden het absoluut een bezoekje waard (meestal laten we musea en kastelen links liggen).

Corfu

Corfu stad….

Corfu stad, oftewel Kerkyra heeft ons verrast. Wat heeft deze stad een gezellige sfeer. Mooie pleintjes, oude huizen, veel terrasjes en aan zee gelegen. Ga hier laat in de middag naartoe, de massa’s toeristen die met een cruiseschip zijn gekomen zijn dan weer vertrokken terwijl de lokale jeugd neerploft op één van de terrasjes om een Corfu biertje of een Griekse koffie te drinken! Ook wordt de stad laat in de middag prachtig verlicht door de steeds lager hangende zon. Corfu stad is de enige stad van het eiland en zo’n 1/3 van alle inwoners van dit eiland woont hier. 

Corfu

De slaperige dorpjes…

Het binnenland van Corfu zit vol met kleine slaperige dorpjes. Smalle straatjes, witte kerken, hangouderen die in de schaduw van een boom het dagelijkse nieuws doornemen, misschien nog een bakkerijtje of een “taverna”, maar dat is het dan ook wel. Toch vonden wij het heerlijk om tijdens het rondtoeren deze slaperige dorpjes te verkennen. Veel dorpjes zijn echt fotogeniek!

Corfu

De natuur…

Als je naar Corfu gaat zal je al heel snel in de gaten hebben dat het eiland groen is, heel erg groen. Het schijnt zelfs het meest groene eiland van Griekenland te zijn. Het voornaamste dat je hier ziet groeien zijn olijvenbomen, cipressen, druivenranken en citrus- bomen. Waarom Corfu zo groen is? helaas valt er geregeld regen. Het binnenland van Corfu leent zich uitstekend voor mooie wandelingen.

Zon, Zee, en Strand op Corfu…

Corfu heeft prachtige stranden. Zoek je favoriete strandje, neem een boek en een handdoek mee en Relax! Het baaitje met piepklein kiezelstrand bij het dorpje Peroulades vonden wij één van de mooiste locaties om even te zonnen.

Corfu

 

Canal d’amour…

Wat een romantische naam he? Het schijnt zo te zijn dat elke vrouw die in dit kanaal zwemt en hierbij denkt aan de liefde van haar leven, ooit met deze man gaat trouwen. Naast deze mythe is het echt een mooi stukje natuur !

Corfu

Please follow and like us:

4 gedachten over “8 redenen om naar Corfu te gaan!

  1. ivonne schreef:

    Ik was een paar jaar geleden met een vriendin op Corfu en vond het ook een geweldig leuk en gevarieerd eiland. Prachtige foto’s hebben jullie gemaakt.

    • Erwin_Manon schreef:

      Corfu is zeker een aanrader voor een volgende Griekenland trip, een mooi gevarieerd eiland! Naar ons bezoekje aan Corfu willen we ook meer van Griekenland gaan ontdekken, hoe was Rhodos?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *