De mooiste zonsondergangen en zonsopkomsten van west Amerika

De mooiste zonsondergangen en zonsopkomsten van west AmerikaNormaal hou ik van uitslapen, maar tijdens onze roadtrip door het westen van Amerika waren we vaak al op de benen voordat de zon boven de horizon kwam. Zo zagen wij de zon op de meest mooie locaties opkomen of ondergaan.

Wat wij de mooiste zonsopkomsten en zonsondergangen van west Amerika vonden?

Grand Canyon

We hadden ons verheugd op een mooie zonsondergang, langzaam de zon zien zakken en het laatste zonlicht zien weerkaatsten in de  Canyon. Na een lange dag wandelen langs de Rim werd het steeds bewolkter en bewolkter, dat zag er niet goed uit!

Toen we aan het wachten waren op de shuttlebus naar Hopi Point om van daaruit verder te wandelen naar de locatie om de zon te zien zakken, begon het te extreem te onweren en werd het park ontruimd, dus op dag twee nog maar een poging gewaagd en met succes.

De mooiste zonsondergangen en zonsopkomsten van west Amerika

 Monument Valley

Bij Monument Valley zagen we de zon opkomen en weer ondergaan. Bij zonsopkomst is het park nog gesloten maar op de parkeerplaats heb je een prachtig uitzicht over de Valley!  Ons ontbijtje maakten we op de motorkap van onze auto  (melk met cornflakes). Laat maar komen die zon! Laat in de middag zijn we nog een rondje wezen rijden door Monument Valley om de zon achter de horizon te zien verdwijnen.

Monument Valley is echt het mooiste tijdens de zonsopkomst of zonsondergang, alles lijkt in brand te staan… wat een ervaring!!

De mooiste zonsondergangen en zonsopkomsten van west AmerikaSunset Monument Valley#2

Dead Horse Point

Dead Horse Point is een klein, hoog gelegen park, dat vooral bekend is dankzij het schitterende uitzicht over de 600 meter lager gelegen Colorado River die daar met een grote bocht om een rotsplateau heen draait. De naam van dit bekende uitkijkpunt is Dead Horse Point Overlook.
Dead Horse Point Overlook ligt op 40 minuten rijden van Moab. Dead Horse Point Overlook is vooral bij zonsopkomst een aanrader!!

San Francisco Voordat we naar Amerika gingen hadden we al een aantal nachten in San Francisco geboekt. Dit omdat het een vrij populaire stad is. Hoe dichter we bij deze stad kwamen, hoe meer zin we er aan hadden. Spontaan besloten we 1 dag extra in de stad door te brengen. We zijn in alle vroegte naar Sausalito gereden om daar met de eerste pont naar de stad te gaan! Absoluut de moeite waard! Wanneer je op de veerboot bent, komt de zon op en zie je de stad met zijn mooie bruggen langzaam verschijnen. De mooiste zonsondergangen en zonsopkomsten van west Amerika

Mesa Arch

Mesa Arch – een prachtige plek om net na zonsopkomst het uitzicht te bewonderen. De fotografen zijn dan vertrokken, en de onderkant van de boog weerkaatst het zonlicht. Wij moesten deze prachtige plek met nog 1 andere toerist delen.

Sunrise Mesa Arch#1

Delicate Arch

Al de hele vakantie zagen we deze Arch voorbij komen, op de nummerplaten van auto’s en op de quarter dollar munten van Utah. Wij moesten deze natuurlijke boog in het echt zien!

Heel vroeg stonden we op om aan de redelijk pittige wandeling naar Delicate Arch te beginnen. Het was lange tijd nog aardedonker. Eenmaal aangekomen bij de Delicate Arch werden we beloond op iets bijna magisch. De zon was nog niet op. Langzaam zie je de Arch beter zichtbaar worden, overal Chipmunks en een gezellige sfeer met een aantal andere fanatiekelingen. Hier hebben we een paar uur gezeten en lekker ontbeten. Puur genieten! Alleen de koffie ontbrak!

Sunrise Dedicate Arch#1

the narrows

Daar stonden we dan.. 7 uur in de ochtend met koudwatervrees. Het was buiten nog koud, de zon nog nauwelijks op. We waren de enige toeristen die zo vroeg al begonnen aan deze hike. 9 uur lang liepen wij door de rivier van 12°C, 5 mijl heen en 5 mijl terug. Soms met het water tot aan onze knieën en soms met het water tot aan de kin. Brrrr wat koud!! Maar achteraf denk ik de mooiste wandeling die we hebben gemaakt in de VS (tot nu toe)

De mooiste zonsondergangen en zonsopkomsten van west Amerika

San Francisco

Voordat we naar Amerika gingen hadden we al een aantal nachten in San Francisco geboekt. Dit omdat het een vrij populaire stad is. Hoe dichter we bij deze stad kwamen, hoe meer zin we er aan hadden. Spontaan besloten we 1 dag extra in de stad door te brengen. We zijn in alle vroegte naar Sausalito gereden om daar met de eerste pont naar de stad te gaan! Absoluut de moeite waard! Wanneer je op de veerboot bent, komt de zon op en zie je de stad met zijn mooie bruggen langzaam verschijnen.
De mooiste zonsondergangen en zonsopkomsten van west Amerika

Mono Lake

Ondanks dat dit lijstje in willekeurige volgorde staat hebben we in dit lijstje van favorieten een favoriet, snap je het nog?

Misschien komt het wel omdat we van alle bovenstaande plaatsen al veel gelezen en gehoord hadden,  Monument Valley, de Grand Canyon, Dead Horse Point, Arches, allemaal best bekende plaatsen. Van Mono Lake hadden wij nog niet eerder gehoord.

Dat een zonsondergang bij Mono Lake spectaculair moest zijn hoorden we in het bezoekerscentrum van Mono Lake, toen we informatie over Bodie gingen inwinnen. Voordat we naar ghosttown Bodie afreisden wilden we weten of dit wel de moeite waard was, het kostte ons immers een dag dat we anders in Yosemite extra konden besteden. Volgens de ranger was Bodie absoluut de moeite waard, maar nog veel mooier was de zonsondergang bij Mono Lake. De ranger legde ons de route naar het meer uit en drukte op ons hart dat we spijt zouden krijgen als we niet gingen. En hij had gelijk!

zonsondergang Mono Lake#2

zonsondergang Mono Lake#5 zonsondergang Mono Lake#6

 

Please follow and like us:

6 gedachten over “De mooiste zonsondergangen en zonsopkomsten van west Amerika

 1. ivonne schreef:

  Wowie, echt supergaaf! Nu ben ik bang dat het in het echt heel erg gaat tegenvallen na al die prachtige foto’s. Hoe was Bodie trouwens? En waar sliepen jullie in San Francisco?

  • Erwin_Manon schreef:

   In het echt is alles nog veel mooier!! Bodie vonden we heel gaaf om te bezoeken, het Western sfeertje heerst er nog goed, de gebouwen zijn goed bewaard gebleven en vaak nog origineel ingericht! Je moet er wel entree betalen (7$pp) en het kan er heel druk zijn met toeristen, dus lekker laat op de dag die kant opgaan dan is het er een stuk rustiger.

   In San Francisco sliepen we in de “Da Vinci Villa”. Het hotel was goed gelegen, mooie moderne kamers en redelijk betaalbaar (volgens mij iets van €130p/n) Op een paar minuten lopen zijn gezellige (eet)cafés waar de inwoners sport kijken en een hapje eten. Op maandagen en dinsdagen zijn de flessen wijn daar voor de halve prijs!!

  • Erwin_Manon schreef:

   Jaa! Vroeg opstaan was het altijd meer dan waard! Maar om dat te bedenken wanneer je in een heerlijk warm bed ligt, vonden wij wel eens heel lastig!

  • Erwin_Manon schreef:

   Thanks voor het compliment, niet mooie foto’s schieten was daar ook onmogelijk! Leuk dat jullie een kijkje op onze site hebben genomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *