“Before he was not handsome”

Sri Lanka

Een foto van een oer Hollandse koe, een kasteel, de Waddenzee, weilanden, aandachtig kijkt een groepje zusters de foto’s op Manon haar telefoon voorzien van Manon’s uitleg. Continu hoor ik termen van oh beautiful, wow, Holland is beautiful

Zelf ben ik er niet helemaal met mijn hoofd bij, enerzijds ben ik blij dat de bloedwaarden weer stijgende zijn en we ons geen zorgen meer hoeven te maken over Manon’s gezondheid. Tegelijkertijd baal ik dat we op zijn vroegst pas over 2 dagen mogen vliegen en dat we daardoor naar het immigratiekantoor in Colombo moeten want ons visum is inmiddels al verlopen. Gelukkig stelt de dokter een brief voor ons op waarin staat dat het wegens ziekenhuisopname niet mogelijk was om eerder naar de immigratiedienst af te reizen.

Verzonken in mijn gedacht hoor ik een hoop gegiechel, een van de zustertjes hoor ik zeggen “Before he was not handsome”. Ik kijk Manon verbaasd aan, gaat dat over mij? Zegt ze nou echt dat ik vroeger niet knap was…? Hetzelfde meisje die dit zei heeft me al heel vaak streng aangekeken omdat ik mijn vriendin na 9 jaar nog niet ten huwelijk heb gevraagd en nu zegt ze dat ik vroeger niet knap was… Nieuwsgierig dat ik ben werp ik een blik op de foto. Helaas is die foto van vroeger een redelijk recente foto en inderdaad van mij.

Iedereen ziet dat ik beledigd ben en met opmerkingen van now you are handsom wordt het weer enigszins goedgemaakt, maar ik ben blij dat we na 5 nachten weer uit het ziekenhuis zijn.

Door een klein mugje raakte Manon besmet met het (reis)virus dengue. 3 dagen lang was ze echt enorm ziek en leek een bloedtransfusie nodig. Gelukkig stegen de bloedwaarden net op tijd en mochten we na 5 dagen het ziekenhuis verlaten . Wel moesten we nog 3 dagen in een resort wachten totdat de dokter Manon weer “fit to fly” verklaarde. Onze aansluitende citytrip naar Dubai moest gecanceld worden, maar zonder blijvende schade was Manon 4 maand later weer 100% fit. 

Sri Lanka

 

Please follow and like us:

2 gedachten over ““Before he was not handsome”

  1. Jenny - ikreis.net schreef:

    Heftig, zo’n besmetting met Dengue! De meeste mensen staan wel stil bij malaria, maar veel minder bij knokkelkoorts.

    Ik word bijna nooit gestoken (de muggen vinden mij niet lekker) en ben daarom eigenlijk veel te laconiek met smeren. Er hoeft maar een verkeerde mug tussen te zitten….

    • Erwin_Manon schreef:

      Klopt inderdaad dat mensen wel heel erg stil staan bij malaria maar veel minder bij de knokkelkoorts. Helaas wordt ik (Manon) altijd geprikt en ben ik altijd extreem aan het smeren. Maar ja, deze mug had blijkbaar lak aan de DEET & de lange broeken. Wel heel fijn als je nooit gestoken wordt! Jaloezie van deze kant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *