Go slow on Caye Caulker

Hey man, what are you doing? You are speedwalking man! This is speedwalking … Go slow! Een man met rasta haren begint tegen ons te schreeuwen. In zijn beleving rennen wij het eiland over terwijl we voor ons doen in een rustig tempo naar ons hotel afzakken. Caye Caulker is relax…. Heel relax, en eerlijk is eerlijk wij hebben er optimaal van genoten. Ga jij ook naar Caye Caulker of ben je gewoon benieuwd wat wij hebben uitgevreten lees dan verder….

Caye Caulker

Naar de haaien,

Dit was voor ons wel het hoogtepunt van Caye Caulker. Direct na aankomst op Caye Caulker boekten we de tour waarbij we met haaien gingen snorkelen, klinkt spannend toch? En dat was het volgens Manon ook :-), maar het zijn zusterhaaien, die gelukkig ongevaarlijk zijn.

Naast het snorkelen met deze zusterhaaien hebben we ook gesnorkeld bij het rif (Voor de kust van Belize licht het 2 na grootste rif ter wereld) wat werkelijk waar net een aquarium was zo mooi! Ook hebben we nog een reuze schildpad gezien!    

Caye Caulker

Barbecued lobster,

Een gegrild kippetje is hier bijna net zo duur als een kreeft, en in Nederland is een kreeft super prijzig. Met dit in het achterhoofd gaf ik een groot deel van ons dagbudget uit aan kreeft, en die was lekker!! Overal op het eiland worden kreeften aangeboden voor ongeveer (afhankelijk van het gewicht) 25bz, Volgens ons is de beste plek voor om je kreeft te eten Dee N’ D’s.

Caye Caulker

Sunset bij de lazy lizzard,

De Lazy Lizzard is de plek voor een sundowner, en beter nog de zon gaat onder tijdens het Happy hour!! 2 rum punch of cuba libres voor de prijs van 1. Er wordt muziek gedraaid, je kunt er spelletjes doen of gewoon op een strandstoel zitten om de zon onder te zien gaan zoals wij deden.

Caye Caulker

Lees een boek,

Zoek een hangmat op, neem je boek mee en lees deze uit nog voordat je het eiland verlaat. ruil je boek daarna om voor een ander boek bij een van de hostels en begin opnieuw. Zelf heb ik ongeveer 1200 pagina’s gelezen in de 4 dagen dat wij er waren.

Fiets het eiland rond,

Fiets het eiland rond, pak elke afslag die je tegen komt, neem een kijkje in elk doodlopend straatje. Je fietst zo voorbij de kerk waarin vol overgave wordt gezongen, je komt kinderen in schattige univormen tegen die op weg zijn naar school, je ziet de elektriciteitscentrale van het eiland en zult snappen waarom de stroom af en toe uitvalt en je ziet zelfs een brandweerstation met een prachtig gepoetste wagen die waarschijnlijk de meeste branden kan blussen door alleen de slang uit te rollen want Caye Caulker is echt een klein eiland.

Caye Caulker

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *