Iran, wie wil daar nou heen?

Iran

Iran, zou je dat nou wel doen? Dat was één van de meest milde reacties. Andere reacties waren, “waarom ga je niet direct naar Syrië” waarna we voor een stel idioten werden uitgemaakt. Niet echt hele positieve reacties, toch begrijpen we ze wel.

Iran heeft namelijk de twijfelachtige eer om bekend te staan als schurkenstaat. Een 8 jaar durende oorlog met Irak, een uitgebreid nucleair programma en beelden waarbij de Amerikaanse vlag in de fik wordt gezet leidden nou niet tot een goed imago. Waarom willen wij naar deze Islamitisch republiek met dit bar slechtte imago?

Dit is het moment om Iran te bezoeken,

Recent zijn er een aantal positieve veranderingen geweest, er is een nieuwe president gekozen (Hassan Rohani -2013) die afstand neemt van het atoomprogramma van zijn voorganger, er wordt toenadering met het westen gezocht en de westerse sancties worden herzien. Volgens ons is dit het moment om Iran te bezoeken, voordat de MC Donalds, de Starbucks en de KFC in het straatbeeld verschijnen.

Het is puur en onontdekt,

Vrijwel iedereen verklaarde ons voor gek wanneer wij onze reisplannen deelden. Iran, wie wil daar nou heen. Juist ja, wij. Juist het niet toeristische trekt ons naar dit land. Wij genieten ervan om met lokalen in gesprek te komen, hun verhalen te horen, niet over hordes toeristen te struikelen en niet beschouwd te worden als een wandelende geldboom.

Iraniërs zijn zeer gastvrij,

Als je de blogs leest van reizigers die ons zijn voor gegaan schijnen Iraniërs enorm gastvrij te zijn. Zoals we al zeiden vinden we het leuk en interessant om de lokale mensen te ontmoeten en als ze nog eens gastvrij zijn is dat helemaal super! Misschien mogen we wel mee picknicken of worden we bij ze thuis uitgenodigd!

Geschiedenis,

De Iraanse revolutie, de westerse boycot en het opheffen ervan, de Irak oorlog, Iran heeft een interessante jonge geschiedenis. Maar de geschiedenis gaat veel verder terug, Iran wordt vaak genoemd als de bakermat van onze beschaving en dat schijn je te kunnen zien. Wij zijn benieuwd!

ronreis Iran

Tuurlijk is Iran voor ons een spannende bestemming een land waar je maar weinig over hoort maar wel een bar slecht imago heeft. Een Islamitische republiek dat volgens de Sharia wordt bestuurd. Strenge kledingregels waarop gecontroleerd wordt, toch is juist dit waarom we reizen toch? Zou jij naar Iran willen?

 

 

 

Please follow and like us:

4 gedachten over “Iran, wie wil daar nou heen?

 1. Jenny - ikreis.net schreef:

  Ik ben met kerst in Iran geweest. Ik vond het een heel mooi en bijzonder land om doorheen te reizen. Vriendelijke mensen, heel veelzijdig en een rijke historie.

  (Syrië was trouwens ook een geweldige reisbestemming. Ik ben er twee keer geweest en zou na de oorlog zo weer willen gaan.)

  • Erwin_Manon schreef:

   Iran heeft ons positief verrast, wat een gastvrije mensen!!! Het reizen met het openbaar vervoer en het vinden van hotels was ook veel makkelijker dan we hadden verwacht. Wat tof dat je in Syrië bent geweest, het lijkt me wel gek in te denken dat je daar ooit liep als toerist en er nu een vreselijke oorlog plaatsvindt!

 2. Yvonne schreef:

  Iran lijkt me echt een fantastisch land om NU rond te reizen. Ik vind het alleen niet zo’n hele geschikte bestemming met jonge kinderen, dus hopelijk blijft het nog even zoals het is en kunnen we ze als ze ietsje ouder zijn en meer snappen van wat ze zien (en meer geduld hebben bij allerlei formaliteiten) een keertje meenemen.

  • Erwin_Manon schreef:

   Iranariërs zelf zijn dol op kinderen, maar ook wij zouden er niet voor kiezen om er met kleine kinderen heen te gaan. Er is, denken we, ook te weinig te beleven voor ze… Inderdaad, even wachten totdat ze ouder zijn en hopen dat Iran nog even de sfeer vast blijft houden die het land nu heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *