Scooter safari | een wilde olifant spotten

Sri Lanka

Pas op voor olifanten!! Scooterend naar Arugam Bay kwamen we regelmatig deze waarschuwingsborden tegen. Bewijs dat deze waarschuwingsborden er niet voor niks stonden lag vaak in de berm in de vorm van enorme hopen poep. Helaas (of misschien gelukkig) kwamen wij er geen één tegen tijdens het scooteren.

Als we de volgende dag rijdend op de scooter weer meerdere malen bewijsstukken in de berm zien liggen besluiten we ’s avonds net voor zonsondergang een poging te wagen, we gaan olifanten spotten! We rijden met de ondergaande zon in onze rug richting de plaats waar veel bewijsmateriaal was te zien.

Sri Lanka

Een fel groene tuk tuk met 2 surfplanken op het dak komt al seinend op ons af. De chauffeur en de 2 surfers achterin zijn razend enthousiast, ze hebben iets verderop een grote olifant gezien. Ondanks dat zijn tuk tuk volgeplakt is met stikkers van plantjes waar wij Nederlanders erg bekend om staan, geloven we hun verhaal en geven we weer gas, op naar de olifant!

Na 20 minuten nog geen olifant gezien te hebben besluiten we te keren, licht teleurgesteld rijden we weer terug richting ons guesthouse. De zon is onder en het begint donker te worden. Wanneer we het punt passeren waar we eerder met de tuk tuk stonden zien we hem staan! Een kleine 50m van de weg zien we een behoorlijk grote olifant richting de struiken lopen. Wat gaaf!! In Minneriya NP zaten we achterin een 4wd jeep en waren er nog een stuk of 20 jeeps. Nu zijn we hier met ons tweeën op een scooter.

Sri Lanka

Een paar dagen later rijden we Ella weer binnen op de scooter, een erg fanatieke taxi chauffeur biedt ons zijn diensten nog aan (terwijl we op de scooter zitten), ook voor “maybe tommorow”. We parkeren onze scooter bij het geusthouse en dragen de sleutel over aan de eigenaar. Vlug kijkt hij even naar de scooter, die nog net zo heel/kapot is als toen wij hem meekregen. We wisselen nog wat verhalen met hem en vertellen uiteraard over onze scooter safari waarbij we een wilde olifant hebben gespot!

Na het avond eten komt de manager van het geusthouse naar ons toe. We hebben al eerder goede gesprekken met deze man gevoerd. Hij heeft ons uitgelegd waar de economie van Sri Lanka op draait, hoe het thee plukken en het onderhouden van thee velden in zijn werk gaat, waarom de bussen als idioten de wegen toe eigenen enz enz. De manager had gehoord van ons scooter avontuur, hij vond het een prachtig verhaal, maar had een kritische vraag. Wisten wij wel wat we moeten doen als de olifant ons minder gezind was en ons achterna kwam, tja keren en vol gas wegrijden toch? Serieus kijkt de manager ons aan en legt ons uit dat het keren wellicht slim is, daarna doe je je knipperlicht uit naar links en sla je stiekem ergens rechtsaf, olifanten trappen daar wel in. Met deze wijze les zullen wij dus nooit bang te hoeven zijn voor wilde olifanten, ideaal.

Please follow and like us:

2 gedachten over “Scooter safari | een wilde olifant spotten

  1. Yvonne schreef:

    Hahaha, handig zo’n wijze les van een loca. Maar wat een gave ervaring, helemaal omdat het gewoon “jullie” olifant was, zelf gespot en helemaal voor jullie alleen. Leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *