Opgelicht in het buitenland, De Sigaar

Opgelicht in het buitenland

In ieder land wordt je in meer of in mindere mate wel opgelicht. Je betaal veél te veel voor die leuke tas (die met maximaal 2 maanden toch écht kapot is). De schoenen die je koopt zijn écht Nike Air Max’, maar dan met het tekentje verkeerd om. De tuk tuk en taxi chauffeurs hebben altijd een kapotte meter en op straat geld wisselen kan je over het algemeen ook beter niet doen. Ook wij zijn wel eens opgelicht in het buitenland (gelukkig kleinigheidjes). Vandaag vertellen over hoe we de sigaar in Cuba waren.

In Cuba was ik letterlijk de sigaar. Al in Nederland verheugde ik me op een echte Cohiba Esplendido een sigaar waar Fidel Castro gek op is. Zelfs de Amerikaanse president J.F. Kennedy was verknocht aan Cubaanse sigaren, net voordat hij het embargo tegen Cuba wilde ondertekenen liet hij nog snel 1200 Cubaanse sigaren inkopen.

In Nederland kost een echte Cohiba Esplendido zo’n €30 per stuk. Toen we na afloop van een rondleiding door de Partagas fabriek, de fabriek waar ‘s werelds beste sigaar met de hand wordt gerold, door de gids sigaren te koop aangeboden kregen rook ik mijn kans. Gretig als ik was kocht ik voor €50 aan sigaren (2x een Cubaans maand salaris), een buitenkansje!

In Nederland had ik me ingelezen en zelfs een vraag gesteld op het Cuba forum zodat ik de neppe Cohiba,s van de echte kon onderscheiden. Hoe herken je een echte Cohiba label, wat zou de kleur van de sigaren moeten zijn? Ik was helemaal voorbereid.

Erg trots op mezelf was ik met deze aankoop, de labels waren echt, de kleur klopte en het was in de fabriek gekocht waar ze gerold worden.

Enkele dagen later zat ik lekker op de veranda te schommelen in een typisch Cubaanse schommelstoel, glaasje 7 jaar oude Cubaanse rum erbij en een Cohiba Esplendido!

Ik had me ingelezen over het smaakverloop van deze sigaar. Na een paar trekjes was ik een beetje teleurgesteld en deze teleurstelling werd steeds groter, ik proefde geen vleugje chocolade hij was niet pittig en het was absoluut geen 90minuten rook plezier. Ik had ernstige twijfels over de echtheid van mijn aankoop. Dan maar de sigaar ontleden, we braken hem open, wat bleek ik had bananenbladeren voorzien van echte Cohiba labels en één tabaksblad (voor de kleur) gekocht, oeps!

Zijn jullie wel eens opgelicht in het buitenland?

 

Please follow and like us:

4 gedachten over “Opgelicht in het buitenland, De Sigaar

 1. Yvonne schreef:

  Da’s balen zeg! Zeker omdat je jezelf wel goed had voorbereid. Echt opgelicht zijn wij nog nooit, het is eigenlijk altijd bij irritatie om de pogingen daartoe gebleven :) Hoewel 1 keer onze pinpas geskimd is in Barcelona

  • Erwin_Manon schreef:

   Dat is balen, geskimd zijn in Barcelona.
   Gelukkig zijn wij ook nooit echt erg opgelicht, alhoewel, de Cubanen probeerden wel vaker hun creativiteit om te zetten in wat extra geldt:-)

 2. Reisfreaks schreef:

  Bananadrama. Balen! In Bangkok boekten wij een boottrip met 3 bezienswaardigheden aan de Chao Praya rivier. Na de eerste bezienswaardigheid (Wat Pho) was de kapitein al spoorloos verdwenen, incl. de souvenirs die nog op de boot lagen. We zijn terug gegaan naar de opstapplaats. Daar nam een vriendelijke Thai ons opnieuw mee de rivier op, op zoek naar de kapitein. Na een uurtje csi-en over de Chao Praya vonden we de kapitein en de souvenirs en kregen we een gedeelte van ons geld terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *