Treinreis Kandy – Ella

treinreis Kandy – EllaHangend uit de deur van de trein komen we langzaam tot stilstand tegenover een andere trein. Die trein lijkt net als onze trein vrij nieuw te zijn. Eerdere treinen die we tegenkwamen verklapten hun leeftijd door de afbladderende verf en de hoeveelheid deuken. We hebben geen gereserveerde zitplaatsen wat neerkomt op geen zitplaatsen.

What do you think of my mother country, wordt er vanuit de andere trein naar ons geroepen. Wij geven hem wat complimenten over zijn moederland die allemaal gemeend zijn, want Sri-Lanka is een bijzonder mooi en leuk land om doorheen te reizen, vooral met de trein. Where you going, When did you arrive, where are you from, are you married…. We staan volop in de belangstelling en eigenlijk vinden we dat wel leuk.treinreis Kandy – EllaAl schokkend en stotend komt onze trein weer in beweging. Zo’n 6 uur zullen we over deze treinreis, die bekend staat als een van de mooiste treinreizen ter wereld, doen.

Met een gangetje van nog geen 40km/h zien we de landschappen en dorpjes aan ons voorbij trekken. Onze plek in de deuropening is zo slecht nog niet. We zien schitterende landschappen aan ons voorbij trekken. Het wordt steeds groener en heuvelachtiger. We passeren kleine dorpjes en zien een aantal watervallen maar wanneer we de thee velden binnenrijden worden we echt enthousiast. In de heuvels zien we een aantal vrouwen thee plukken en op de stationnetjes zien we steeds meer Tamil vrouwen in traditionele kleding en de bekende rode stip op een voorhoofd.

Aangekomen in Ella stappen we uit en blijkt de 6 uur durende treinrit voorbij te zijn gevlogen. Je ziet de mooiste landschappen, maakt praatjes met de lokalen, koopt snacks van een verkoper die de trein inkomt. 

Of de treinreis van Kandy naar Ella echt één van s’ werelds mooiste treinreizen is kunnen wij niet zeggen, maar dat het een onvergetelijk mooie treinreis is kunnen wij absoluut bevestigen.

Wil je tips over het treinreizen in Sri Lanka lees dan deze blog eens.

treinreizen Sri Lankatreinreis Kandy – Ella

 

Please follow and like us:

2 gedachten over “Treinreis Kandy – Ella

    • Erwin_Manon schreef:

      Wat gaaf dat jullie naar Sri Lanka gaan! De treinreis is echt heel mooi (eigenlijk is elke treinreis in Sri Lanka heel mooi).
      Gaan jullie ook nog naar de Perahera in Kandy (8 t/m18aug), dit Boeddhistische festival is één van de grootste ter wereld. De tientallen olifanten, de vele drummers en danser maken het voor kinderen ook een leuke belevenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *