Treinreizen in Sri Lanka, deze tips moet je lezen.

Treinreizen Sri Lanka

Treinreizen in Sri Lanka is een relaxte manier van reizen. Dankzij de door de Britten, aangelegde sporen kan je een groot deel van het eiland verkennen door de trein als vervoersmiddel te gebruiken. Het spoor naar het onontdekte Jaffna is herstelt, voor het eerst sinds 30 jaar kan je hier met de trein komen. Ben je ook van plan om met de trein te reizen in Sri Lanka lees dan deze 5 tips.

1. Reis niet eerste klas,
Je buurman koopt een sterk ruikend rijstgerecht, met zijn handen eet hij het op. Een andere buurman is erg nieuwsgierig, vragen over of je getrouwd bent, waar je heen gaat, wat je van Sri Lanka vind en waar je vandaan komt zal je vaak horen. Kinderen doen een treintoeter na bij elke tunnel. Voortdurend stappen verkopers de trein binnen die luid roepend hun pinda’s water of lokale snacks aan de man proberen te brengen. Wil jij dit allemaal missen voor iets meer comfort?

2. Lange afstand afleggen? Overweeg een gereserveerde zit plek,
10 uur lang geen zit plek terwijl saaie eentonige landschappen aan je voorbij trekken dat wil je liever niet. Overweeg daarom voor lange treinritten om een stoel te reserveren, je betaalt iets meer, en zonder te hoeven duwen en trekken met je grote backpack op je rug heb je wel de komende 10 uur een zit plek. Er rijden ook nachttreinen waarin je een bedje kan boeken, echter moet je deze ruim van te voren boeken waardoor je reis minder flexibel wordt, niks voor ons dus.

Treinreizen in Sri Lanka Treinreizen in Sri Lanka

3. Hang uit de deur,
Gewoon, omdat het kan. Wanneer je een paar weken later van Schiphol naar huis gaat kan het niet meer, dus doe het in Sri Lanka. Treinen reiden in Sri Lanka erg langzaam, zo’n 40km/h. Een goede snelheid om uit de deur te hangen en door de wind is het lekker koel.

4. Hou rekening met vertragingen,
Tijdens de voorbereidingen van onze reis lazen wij over de vele vertragingen soms van meerdere uren. Wees niet te bang voor deze vertragingen. Oké gaat je vlucht over 3 uur en de trein staat nog steeds stil dan ben je een beetje dom geweest. Maar verder, wat maakt het uit! Als je op reis bent moet je nou eenmaal flexibel zijn. Overigens was onze grootste vertraging een klein uurtje.

Treinreizen in Sri Lanka5. Maak je geen zorgen om je bagage,
Alleen in de 3e klas is het lastig om je enorme backpacks op te ruimen. In de 2e klas is het een enkele keer wat lastig, maar onmogelijk is het nooit. Wil je de hele reis je niet druk hoeven maken over je bagage zorg dan voor sloten en een regenhoes die je over de backpack kan trekken. Je bagage zal namelijk niet altijd direct boven je hoofd opgeborgen kunnen worden. Op deze manier kan je toch uren uit het raam staren zonder op de tassen te hoeven letten (of uit de deur gaan hangen).

 

Please follow and like us:

2 gedachten over “Treinreizen in Sri Lanka, deze tips moet je lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *