Een vieze hotelkamer

Costa Rica

Over het algemeen slapen we in schone hotelkamers. We boeken hotelkamers vrijwel nooit vooruit. Voordat we een kamer regelen vragen we altijd of we even mogen binnen kijken, even snel de lakens, wc en douche checken. Gelukkig zijn ons de bed bugs tot nu toe bespaard gebleven.

Wil je weten wat onze smerigste hotelkamer tot nu toe was, en hoe we er verzeild raakten lees dan verder,

Costa Rica,

In het plaatsje Golfito sliepen we in een buurt waar je niet wilt slapen, eigenlijk wil je in heel Golfito niet slapen.

We waren onderweg naar het schiereiland Peninsula de Osa, uren reden we over goede stukken asfalt afgewisseld met zeer slechte stukken. Een ingestorte brug deed onze plannen wijzigen. We moesten weer 3 uur terug rijden over deze weg. Na het raadpleegden van de Lonley Planet en wat locals, bleek dat er vanaf Golfito een voetgangersboot vertrok naar het schiereiland.

Savonds laat kwamen we aan in Golfito. Golfito had vroeger te kampen met een enorme werkloosheid, een taxfree winkelzone heeft dit enigszins teruggedrongen maar er zijn nog steeds veel werklozen. Overdag schijnt dit plaatsje al weinig aan te zijn maar ’s avonds wanneer de vele tippelaars, alcohol verslaafden en werklozen de straten toe eigenen heb je er al helemaal niks te zoeken. De Lonley Planet was niet al te lovend over dit plaatsje en zijn hotels. Toen we een hotel vonden waar de auto veilig achter een hek kon staan hapten we snel toe, misschien wel te snel.

We waren moe, de auto stond geparkeerd, we hadden betaald en de kamer sleutel gekregen. De kamer was wat viezig, veel stof op de tv en kasten, een onwijs vies douchegordijn, maar het bed leek schoon, dus voor één nachtje who cares?

Toen, tijdens het tandenpoetsen, een grote vleermuis in de badkamer werd ontdekt haalden we toch maar de eigenaar erbij. Met zijn slof sloeg hij het beestje dood om hem daarna aan zijn staartje te pakken en naar beneden af te voeren. Het plasje bloed en de druppels waarmee je al spoorzoekend kon achterhalen in welke prullenbak het beestje was beland deed ons een andere kamer vragen.

Wat is jullie vieste hotel ervaring?

Please follow and like us:

2 gedachten over “Een vieze hotelkamer

  1. Yvonne schreef:

    O nee, die vleermuis… aaaarg… als ik dit verhaal lees vielen onze kamers nog wel mee. Ik geloof dat India regelmatig niet heel erg schoon was, maar verder…

    • Erwin_Manon schreef:

      Oehh! India staat inderdaad niet heel erg bekend om schone kamers. We zijn er nog nooit geweest maar wel heel nieuwsgierig naar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *